8 meest gemaakte linkbuilding fouten

Als je wilt beginnen met linkbuilding zijn er veel fouten die je kunt maken. Maar dankzij onze volledige blog zal je in ieder geval deze 8 meest gemaakte fouten met linkbuilding niet meer maken. Mocht je niet bekend zijn met linkbuilding dan is het wellicht goed om ook onze andere blogs te lezen betreft linkbuilding en andere handige SEO tips.

Om dan nu maar direct met de deur in huis te vallen hieronder een lijst met de 10 meest gemaakte linkbuilding fouten. Herken jij een van deze fouten en heb je hier nou hulp bij nodig om dit op te lossen? Neem dan gerust contact met ons op.

Fout #1 Backlinks score die niks met jouw branche te maken hebben

Het verkrijgen van externe backlinks is een must have voor jou SEO strategie. Het is namelijk van groot belang in het verbeteren van jouw online vindbaarheid. Maar verkeerde backlinks scoren, of linkjes krijgen van irrelevante websites daar heb je natuurlijk een stuk minder aan.

Het is van belang als jij marketing agency hebt, dat de backlinks die jij verzameld relevant zijn. Als marketing agency heb jij namelijk niks aan backlinks die een sterke waarde hebben voor bouw of makelaars websites. Kijk daarom goed na wat de categorie van een website is en of deze aansluit op jouw website.

Categorieën bepalen met Majestic

Met tools zoals Majestic kun jij namelijk de Topical Trust flow achterhalen. Topical Trust flow wordt onder andere gebruikt om de kwaliteit van de link te achterhalen en in welke categorie deze website hoort.

Topical Trust flow Majestic
Screenshot uit Majestic.com

Fout #2 Alleen de focus leggen op DA ( domein autoriteit )

Veel mensen leggen de focus puur op Domein autoriteit (DA). Hoe hoger de DA waarde hoe beter. Maar is dit wel slim om te doen? Wij vinden van niet en dat heeft verschillende redenen. Ondanks dat Domein autoriteit een belangrijke rank factor is, is dit zeker niet de enigste rankfactor. Het is namelijk goed om afwisseling te hebben in je backlinks.

Het is niet natuurlijk om alleen maar links te verkrijgen met een hoge DA waarde. Een gevarieerd linkprofiel met verschillende soorten waarde werken veel beter dan alleen maar hoge DA links.

En niet alleen DA waarde is een rankfactor. Ook de trustflow (TF) en Citation Flow zijn van belang. De trustflow geeft namelijk de kwaliteit van de link aan, en de Citation flow (CF) het link volume.

Het is kortgezegd echt een cocktail van rankfactoren waar jij tijdens linksbuilding op moet letten. Focus niet alleen op DA maar let ook op de andere waardes en vergeet geen expert in te schakelen mocht je met je handen in het haar zitten.

Fout #3 Geen variatie in jouw anker tekst

Een andere linkbuilding fout die wij veel zien als wij linkprofielen onderzoeken is dat er teveel gebruik wordt gemaakt van hetzelfde soort zoekwoord ook wel anker tekst genoemd of in het Engels Anchor text.

Het is goed om in sommige van jouw backlinks het identieke zoekwoord mee te geven of de naam van jouw site, maar als je dit alleen maar doet dan zal dit niet in jouw voordeel gaan werken. Tip: Gebruik verschillende soorten ankerteksten.

Wist je dat er zes soorten anker teksten bestaan? Hieronder de zes soorten en een voorbeeld:

Soort AnkertekstWat houdt het inVoorbeeld
Exact matchGebruik maken van het zoekwoordLinkbuilding fouten
Partial matchVariaties die gebruikt worden op zoekwoordenLinkbuilding fouten voor SEO
Branded linkEen merk dat gebruikt wordtDe Linkbuilders
Naked LinkEen website url dat gebruikt wordtwww.delinkbuilders.nl
Algemene linkEen link dat veel gebruikt wordtKlik hier, lees meer, meer informatie
Afbeelding linkOok wel bekend als Alt attributeAlt attribuut toevoegen

Heb jij nou hulp nodig bij het vinden van de juiste anker teksten? Neem dan gerust contact met ons op. Linkbuilding fouten met anker teksten zijn eeuwig zonde en zo makkelijk te voorkomen.

Fout #4 Teveel links van hetzelfde domein

Teveel backlinks van hetzelfde domein is niet iets waar je trots op moet zijn. Zoals eerder aangegeven is variatie enorm belangrijk en dat geldt ook voor het verzamelen van verschillende soorten domeinen. Je kan beter 20 verschillende backlinks hebben van 20 verschillende domeinen dan 40 backlinks van 10 dezelfde domeinen.

Maar hoe kan jij controleren of jouw website niet toevallig al te vinden is op het domein waar jij de link wilt aanvragen? Daar zijn verschillende methodes voor maar een snelle chrome shortkey is de volgende combinatie: Druk Ctrl + u. Hiermee open jij de source code van het browser. En als je nu door middel van Ctrl + F jouw domeinnaam opzoekt zal je wel of geen resultaat krijgen. 0 hits? Dan is het plaatsen van een backlinks zeker een optie!

linkbuilding fouten

Fout #5 Inhuren van onprofessionele linkbuilding partijen

Helaas zijn er ook in onze business enorm veel linkbuilding partijen die jou proberen te overtuigen om linkbuilding uit te voeren. Vaak voor een laag tarief, partijen die eigenlijk geen verstand ervan hebben of bedrijven die jouw gouden bergen beloven. Dit is echt een rode vlag en wij raden jou aan om hier echt weg van te blijven. Deze bedrijven maken vaak veel linkbuilding fouten en weten eigenlijk niet waar zij mee bezig zijn.

Er bestaan geen snelle oplossingen om jouw linkprofiel net zo goed te krijgen als jouw concurrent in enkele weken of maanden. Maak gebruik van een professioneel linkbuilding bedrijf en voorkom dat jij onnodig gaat betalen voor weinig tot geen resultaat. De beste oplossing volgens ons? Maak gebruik van maatwerk linkbuilding.

Hint: Het kan weken duren voordat een geplaatste backlink opgepakt wordt door google.

Een bedrijf zoals Fiverr is een prachtig bedrijf voor freelancers en aanbieders van vooral online diensten. Hier kun je linkbuilding pakketten kopen voor een klein bedrag. En het kopen van tientallen tot duizenden backlinks is hier enkel probleem. Alleen pas hiermee uiterst op. De kwaliteit en het spamvolume die deze pakketten bezitten zijn erg schadelijk voor je website.

Fout #6 Geen on-page optimalisatie

Je kan nog zoveel geld en energie steken in het optimaliseren van je linkbuilding profiel, maar als je niet de andere factoren waarop google let meepakt is het niet helemaal zinvol. Wil jij nou meer effect halen uit jouw linkbuilding? Maak dan de fout niet om geen on-page optimalisatie te doen voor jouw webpagina’s.

Fout #7 Geen gebruik maken van Interne links

Verzamelen van externe links is perfect voor linkbuilding. Maar het hebben van interne links is bijna net zo belangrijk! Door gebruik te maken van interne links weten zoekmachines een stuk eenvoudiger jouw content te bepalen van de website. Je maakt als het ware een groot link-spinnenweb. Perfect om ook jouw bezoekers door te sturen naar relevante content.

Fout #8 Alleen maar linken naar de homepage

Als je net start met linkbuilding wil je natuurlijk backlinks verzamelen naar jouw meest belangrijke pagina, de homepage. Maar het is in de lange termijn strategie veel beter om rekening te houden dat je naar meer pagina’s linkt dan alleen de homepage.

Laat je andere belangrijke dienstenpagina’s, blogs en landing pages niet in de schaduw staan. Ga hier net zo actief mee link-builden als je met de homepage doet. Je zult zien dat deze pagina’s beter zullen ranken en uit eindelijk meer bezoekers zullen trekken. Iets wat wij natuurlijk allemaal willen.

Meer linkbuilding fouten?

Er zijn naast deze 8 linkbuilding fouten natuurlijk nog veel meer waar jij op zou kunnen letten als jij actief bezig gaat met linkbuilding. Wil jij hier nou professioneel bij geholpen worden? Dan kun je ons bereiken via het contactformulier.

Maandelijkse linkbuilding

Pakket Starter

Een uitstekend linkbuilding pakket voor de kleine ondernemer die doeltreffend wilt scoren op ongeveer 2 tot 4 zoektermen. Krijg maandelijks de volgende links:

 • 2 Startpagina.nl backlinks
 • 15 startpagina backlinks
 • 2 Partner-blog backlinks
 • 5 Homepage-blog backlinks
 • 3 Content blog backlinks
 • Toegang tot ons Linkbuilding Dashboard
Tot 31% korting! v.a. 219 per maand
Bekijk pakket
Meest gekozen

Pakket Pro

Pakket Pro is voor ondernemers die een lange termijn linkbuilding strategie willen inzetten om hun google positie stevig te verbeteren. Krijg maandelijks de volgende links:

 • 5 Startpagina.nl backlinks
 • 20 startpagina backlinks
 • 5 Partner-blog backlinks
 • 10 Homepage-blog backlinks
 • 5 Content blog backlinks
 • Toegang tot ons Linkbuilding Dashboard
 • Zoekwoorden check op relevantie
Tot 24% korting! v.a. 469 per maand
Bekijk pakket

Pakket Elite

Met dit pakket weet je zeker dat je jouw online doelen gaat behalen. Met een lange termijn strategie verover je zeker belangrijke posities binnen elke zoekmachine.

 • 5 Startpagina.nl backlinks
 • 20 startpagina backlinks
 • 20 Partner-blog backlinks
 • 10 Homepage-blog backlinks
 • 10 Content blog backlinks
 • Toegang tot ons Linkbuilding Dashboard
 • Zoekwoorden check op relevantie
 • Uitgebreide maandelijkse rapportage
Tot 25% korting! v.a. 969 per maand
Bekijk pakket
8 meest gemaakte linkbuilding fouten

Start nu met linkbuilding!

Bekijk alle pakketten